015 - 666 74 08

Jurist arbeidsrecht in Zoetermeer nodig?

Dreigend ontslag, wat nu?

Soms heeft u het gevoel dat er ontslag dreigt. Dit kan komen door zaken die voorvallen op het werk, of door een reorganisatie waardoor u boventallig verklaard wordt. In dit geval kunt u het beste een deskundige ontslag jurist inschakelen. In de omgeving van Zoetermeer staat Corbeij Juridisch Advies u graag bij. Wij kunnen u vertellen wat uw rechten en plichten zijn. Ontslag of dreigend ontslag gaat vaak gepaard met veel emoties en stress. Het is dan fijn te weten dat uw zakelijke belangen in het oog gehouden worden door een ontslagrecht jurist, zodat u zich daar niet druk over hoeft te maken.

Wat te doen bij ontslag als werknemer?

Wanneer u wordt ontslagen is dit natuurlijk heel vervelend. Misschien weet u ook even niet zo goed hoe u hier het beste op kunt reageren. Daarom hebben wij een aantal adviezen hoe u het beste kunt reageren in het geval van ontslag:

  • vraag naar de redenen van uw ontslag of de beëindiging van de arbeidsovereenkomst en vraag hier een schriftelijke bevestiging van;
  • schakel zelf een ontslag jurist in, die onafhankelijk is van uw werkgever;
  • ga niet akkoord met het ontslag en teken niets, geef enkel aan dat u advies gaat inwinnen;
  • ga niet naar huis zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.

Ontslag tijdens ziekte

Wanneer u ziek bent bent u beter beschermd tegen ontslag. Tijdens ziekte geldt een opzegverbod voor de werkgever. Helemaal uitgesloten is ontslag niet bij ziekte. U kunt wel worden ontslagen in bijzondere gevallen, zoals bijvoorbeeld bij ontslag op staande voet of bij een faillissement. De ziekte mag echter, in de eerste twee jaar van de ziekte, geen reden zijn voor het ontslag. Na die twee jaar vervalt het opzegverbod en kan de werkgever bij het UWV een ontslagvergunning aanvragen.

Juridisch advies voor werkgevers

Wanneer u een ontslagprocedure in gang wilt zetten is het vaak verstandig om juridische hulp in te schakelen. Fouten in deze procedure kunnen immers grote consequenties hebben. Laat u daarom als werkgever bijstaan door een van onze specialisten.

Uw ontslag jurist in Zoetermeer

Wilt u meer informatie over de rechten en plichten die u heeft als werknemer of werkgever? Corbeij Juridisch Advies in Zoetermeer helpt u graag. Neem contact met ons op voor meer informatie of maak direct een afspraak.

 

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Specialisaties

• Arbeidsovereenkomsten
• Concurrentiebeding
• Beëindigingsovereenkomsten
• Ontslag
• Ontslagvergoeding
• Conflictbemiddeling

Werkgebied

Zoetermeer, Gouda, Leiden, Alphen aan den Rijn en omgeving.

Hoofdvestiging