015 - 666 74 08

Jurist arbeidsrecht in Zoetermeer nodig?

Op staande voet ontslagen?

Een ontslag is een vervelend maar noodzakelijk onderdeel van de moderne arbeidswereld. Meestal is een ontslag ook terecht en kunnen zowel de werknemer als werkgever de achterliggende redenen begrijpen. Een ontslag op staande voet komt echter minder vaak voor, en is in veel gevallen een bron van frustratie en onbegrip. Een werknemer die op staande voet wordt ontslagen verliest per direct zijn baan en zijn inkomen. De arbeidsovereenkomst wordt beëindigd en de werknemer staat nog dezelfde dag op ”straat”. In principe komt een ontslag op staande voet door het (zeer) gebrekkig functioneren van de werknemer zelf of andere ontoelaatbare handelen van zijn kant. Soms is het ontslag echter onverdiend. In dat soort gevallen is het een goed idee om een juridische stappen te overwegen. Corbeij Juridisch Advies helpt u daar graag bij.

De praktische kant

Een ontslag op staande voet heeft ernstige gevolgen voor de werknemer, zowel op financieel als emotioneel vlak. Het is daarom belangrijk dat een werkgever altijd de onderstaande regels in acht neemt:

  • Er is een serieus motief.
  • Deze reden moet snel en duidelijk aan de werknemer gecommuniceerd worden.
  • Ontslag op staande voet gaat per direct in.

Een rechtmatig ontslag moet aan de bovenstaande regels voldoen. Mocht dit niet het geval zijn, kunt u het ontslag aanvechten.

Ontslag op staande voet aanvechten

Een ontslag aanvechten is geen sinecure. Het is daarom belangrijk dat u vanaf het begin professionele, juridische begeleiding in de hand neemt. Corbeij Juridisch Advies is gespecialiseerd in arbeidsrecht en zal u vanaf de eerste stap begeleiden. Als u het ontslag op staande voet wilt aanvechten, moet u namelijk binnen twee maanden na de opzegging van het contract een verzoekschrift bij de (kanton)rechtbank hebben ingediend. Woont u in de regio Zoetermeer en bent u benieuwd naar de mogelijkheden om een ontslag op staande voet aan te vechten? Neem dan snel contact met ons op. U kunt Corbeij Juridisch Advies bereiken op 015 - 666 74 08.

 

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Specialisaties

• Arbeidsovereenkomsten
• Concurrentiebeding
• Beëindigingsovereenkomsten
• Ontslag
• Ontslagvergoeding
• Conflictbemiddeling

Werkgebied

Zoetermeer, Gouda, Leiden, Alphen aan den Rijn en omgeving.

Hoofdvestiging