015 - 666 74 08

Jurist arbeidsrecht in Zoetermeer nodig?

Recht op ontslagvergoeding?

Wanneer u ontslagen wordt, is dit natuurlijk erg vervelend. Naast mogelijke emotionele schade, lijdt u ook financiële schade wanneer u ontslag heeft gekregen. In sommige gevallen heeft u recht op een ontslagvergoeding. Deze vergoeding wordt ook wel een gouden handdruk of afvloeiingsregeling genoemd. De gouden handdruk is bedoeld als compensatie voor de misgelopen inkomsten. Of u in aanmerking komt voor een ontslagvergoeding en hoe hoog deze zal zijn, hangt af van een aantal factoren. Zo spelen onder andere de mate van verwijtbaarheid van het ontslag en het aantal jaren dat u bij het bedrijf gewerkt heeft mee. Wilt u meer weten over de afvloeiingsregeling? Corbeij Juridisch Advies helpt u graag in de regio Zoetermeer .

Ontslagvergoeding berekenen

Wanneer de rechter bepaalt dat de werknemer recht heeft op een ontslagvergoeding, bepaalt deze de hoogte van de vergoeding aan de hand van de zogenaamde kantonrechtersformule. Deze formule wordt ook wel eens de ABC-formule genoemd.

A (aantal gewogen dienstjaren) x B (maandelijkse beloning) x C (correctiefactor)

Hierbij is A het aantal gewogen dienstjaren, B het vaste salaris per maand en C geeft de correctiefactor aan. Deze correctiefactor kan variëren van 0 tot 1 en is afhankelijk van de verwijtbaarheid van de werknemer. De formule A x B x C geeft dan het brutobedrag waarop men recht kan hebben. Wilt u meer weten over de ontslagvergoeding? Neem dan direct contact op met onze specialisten in de regio Zoetermeer. Wij staan u graag te woord.

Let op! Per 1 juli 2015 gelden er nieuwe regels binnen het ontslagrecht door de nieuwe Wet Werk en Zekerheid. De ontslagprocedure verandert en de ontslagvergoeding maakt plaats voor een transitievergoeding. Lees hier meer.

 

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Specialisaties

• Arbeidsovereenkomsten
• Concurrentiebeding
• Beëindigingsovereenkomsten
• Ontslag
• Ontslagvergoeding
• Conflictbemiddeling

Werkgebied

Zoetermeer, Gouda, Leiden, Alphen aan den Rijn en omgeving.

Hoofdvestiging